Maandag 22/11/2021 werden in Flanders Expo Gent de prestigieuze “Brussels Beer Challenge” prijzen uitgereikt

Brussels Beer Challenge

De Brussels Beer Challenge is een jaarlijkse internationale bierwedstrijd waarin gestreden wordt om de titel van het beste bier. Gedurende drie dagen wordt elk bier van de deelnemende brouwers door een vakkundige jury van 100 internationale bierkenners uit 20 landen zorgvuldig gecontroleerd en geproefd. De beste bieren worden beloond met een gouden, zilveren of bronzen medaille. De wedstrijd is intussen aan zijn 10de editie toe en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste biercompetities wereldwijd.
Met meer dan 1850 inzendingen wereldwijd werd het dit jaar de meest succesvolle editie tot nu toe.

2 Maal Zilver, Wij zijn zo trots!

In de categorie ‘Pale & Amber Ale: Golden Ale’ scoorde Remi een zilveren Medaille. In deze categorie werden tussen de 25-50 bieren ingestuurd.
In de categorie ‘Dark Ale: Strong Dark Ale’ scoorde Desideer ook een zilveren medaille. In deze categorie werden meer dan 50 verschillende bieren ingestuurd.

“We zijn zo trots om met onze voorlopig enige twee bieren zo hoog te scoren in deze competitie”, vertelt Pieter De Bock (meester-brouwer van Brouwerij de Bock & kleinzoon van Remi). “Wetende dat we als kleine brouwerij zowel grote Belgische en internationale Brouwerijen kunnen aftroeven geeft enorm veel voldoening. We zijn oprecht fier op onze beide bieren.

Remi had in 2019 al een Bronzen Medaille gewonnen in deze competitie. Daarom is het voor ons nog een grotere voldoening om met dit bier 2 jaar later nog steeds, en zelfs hoger, te kunnen scoren op de internationale markt.
“De prijs voor ons bier Desideer was voor ons een echte verrassing”, vertelt Jordi Bruynseels (kleinzoon van Desideer). “Dit is ons nieuwste bier dat werd gelanceerd in mei 2021 en om dan al onmiddellijk zo hoog te scoren in deze competitie was totaal onverwacht. Zeker wetende tegenover welke andere bieren Desideer het moest opnemen.”

Het bier Malheur 10 was de grote winnaar van deze competitie en behaalde onder meer de prijs voor ‘Beste Belgische Bier’. “ Om te weten dat we net na dit bier mogen eindigen in de scores geeft ons een enorme voldoening.”
Brouwers Pieter De Bock en Jordi Bruynseels dragen deze prijzen op aan hun grootvaders, Remi en Desideer. “Spijtig dat ze het niet meer hebben kunnen meemaken.”

Internationaal

“Wat zeker en vast des te meer opviel was het internationale karakter van deze competitie. Er waren opvallend veel buitenlandse winnaars, bv uit China, Mexico, Italië, Polen, Nederland, etc. “Om dan als kleine Belgische en vooral Beverse brouwerij hiernaast te mogen staan is wel uitzonderlijk.

Podcast

Tijdens de uitreiking op de Horeca Expo Beurs kwamen we ook veel bekende gezichten tegen die al eens te gast waren of nog zullen komen in onze eigen ’Bierklap‘. Met deze podcast vergaren we redelijk wat bekendheid onder zowel eindconsumenten als brouwerijen. Tijdens de volgende aflevering zullen uiteraard de twee nieuwe prijzen uitvoerig worden besproken! Je kan onze podcast ‘Bierklap’ vinden op Spotify of op al jullie favoriete Podcast apps.”

Toekomst?

“Wat brengt de toekomst? Ik denk dat we vooral moeten verder bouwen op het elan dat we nu hebben. Uiteraard helpen deze prijzen om ons op de internationale biermarkt bekend te maken, maar we willen toch vooral in België en uiteraard in het Waasland een vaste waarde zijn bij de horeca en eindconsument.”