Onze geschiedenis

Het verhaal achte onze bieren begint bij onze grootvaders.

Grootvader Remi De Bock was de inspiratie voor Pieter de Bock om zijn eerste creatie ernaar te noemen.
Remi De Bock was een nog steeds hardwerkende tuinbouwer die op zijn 70-tig jaar nog steeds vlot in het tuinbouwbedrijf van zijn zoon hielp.
Remi had schoenmaat 52 en het enige wat voor hem van schoenen perfect was waren de Converse Allstars. Remi was op zijn 70-tig en 80-tig jaar dus superhip! Het ruitpatroon in zolen van de schoenen inspireerde ons om te verwerken in ons logo van onze bieren.

Grootvader Desideer Bruynseels is de grootvader van Jordi Bruynseels. Desideer Bruynseels was in zijn actieve loopbaan een mecanicien aan de haven van Antwerpen. Met zijn bijnaam “Den Bruine” konden we niet anders dan een donker bier maken, en deze te vernoemen naar Desideer.

In Februari 2022 stapte ook Alain Dufait in het bedrijf. Alain brengt jarenlange management ervaring in de moutindustrie met zich mee en heeft ook een Master in Malting & Brewing Science aan de Universiteit van Leuven in 2024 lanceerden we een nieuw bier genaamd Germain.

 • 2014Remi

  Pieter De Bock lanceert Remi in 2014. Het bier werd genoemd naar de grootvader van Pieter. Het ambachtelijk speciaalbier valt onmiddellijk in de smaak en groeit uit tot een geliefd streekproduct
 • 2018Opening Microbrouwerij

  In het voorjaar van 2018 opent Brouwerij De Bock de deuren, een microbrouwerij met bijhorend proeflokaal.
 • 2021Desideer

  In 2021 stapte Jordi Bruynseels mee in het bedrijf om het commerciële aspect van de brouwerij voor zijn rekening te nemen. In hetzelfde jaar lanceerde Brouwerij de Bock een nieuw bier genaamd Desideer vernoemd naar de grootvader van Jordi Bruynseels.
 • 2023Nieuwe Brouwerij

  In 2023 na bijna 50 jaar is met Brouwerij De Bock eindelijk terug een grote brouwerij gevestigd in Beveren in het Pareinpark. Onze missie is om het rijke brouwerij-erfgoed van Beveren nieuw leven in te blazen en onze heerlijke lokale bieren met iedereen te delen.
 • 2024Opening Brouwerij

  In maart opent de nieuwe brouwerij officieel
 • 2024Germain

  In 2023 stapte Alain Dufait mee in de brouwerij, in 2024 werd Germain gelanceerd, genoemd naar de grootvader van Alain.

Wist je dat?

Alle bieren van Brouwerij De Bock beschikbaar zijn in alle Prik & Tik winkels?�

Bier niet voorradig in je Prik & Tik winkel? Vraag ernaar bij de verantwoordelijke, onze bieren zijn snel leverbaar.